Zwarte peper uit Madagascar 100 gram100 gram
Artikelnummer : M770722
Inhoud : 100 gram

Deze zwarte peper is geteeld door kleine boeren aan de zuid-oost kust van het eiland langs de Indische Oceaan. De peper wordt twee keer per jaar geoogst, mei / juli en oktober / november. Rijpe rode besjes worden geplukt en in de zon gedroogd waardoor de besjes zwart en rimpelig worden. Afhankelijk van het oogsttijdstip en de behandeling wordt er zwarte – groene of witte peper verkregen. De zwarte peper heeft de sterkste smaak. De kleine boeren in het zuidoosten van Madagascar, bieden u een uniek product met een hoge kwaliteit. Het is een krachtige peper met geurige tonen en pittig in de mond. De boeren leveren hun producten aan het bedrijf Sangany - mede opgezet door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie ICCO (www.icco.nl) - die werkt aan de verbetering van de specerijen ketens in Zuid-oost Madagascar. De boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun producten en profiteren van trainingen en toegang tot microkredieten om in hun bedrijven te kunnen investeren. Peper wordt in Madagascar "Dipoivatra" genoemd wat een verbastering is van het frans "du poivre". Peper is in het begin van de twintigste eeuw in Madagascar geïntroduceerd vanuit Java. In de late jaren '30, kreeg de peper last van bruinrot en is er een nieuw sterk ras genaamd "Belontoeng", uit Lampung, Indonesië geïntroduceerd.
Deze zwarte peper is geteeld door kleine boeren aan de zuid-oost kust van het eiland langs de Indische Oceaan.